Tatilde Sağlık

Tatilde Sağlık

SAĞLIKLI TATİLİN İPUÇLARI

En sık rastlanan ve tatilinizi kabusa çevirebilecek olan turist ishali diye adlandırılan sağlık sorunuyla karşılaşmamak için sokak satıcılarından herhangi bir ürün tüketmemelisiniz. Ellerinizi sık aralıkla yıkamalı dezenfekte etmeye özen göstermelisiniz. 

SAĞLIKLI TATİL


Tüm yıl heyecanla beklediğiniz ve aylar öncesinde rezervasyonunu yaptırdığınız tatil zamanınız geldi. Tatilinizi en güzel şekilde geçirmek için yaptığınız tüm planlar yaşayacağınız bir sağlık sorunuyla alt üst olabilir. Böyle bir sorunla karşılaşmamak için alacağınız önlemler aslında hiç de zor değil.

İlk olarak acil durumlar için yanınızda bulundurmanız gereken maske, ağrı kesici, ateş düşürücü, dezenfektan, güneş ve böcek için losyonlar, mideyle ilgili bulantı ilaçları, yara bandı, temizleyici anti bakteriyel ilaçlar bunların başında gelmektedir. Böylece kendinizi virüslerden korumuş olursunuz ve bir sağlık sorunuyla karşılaşınca hemen müdahale ederek daha büyük bir sorunun önüne geçebilirsiniz.


Eğer uzun bir uçak yolculuğu yapacaksanız yolculuk süresince hareketsiz kalmayarak bacaklarda kan pıhtısının oluşmasını engelleyebilirsiniz. Uzun uçak yolculukları sonucunda karşılaşılan jetlag sorununu da en kolay şekilde atlatmak için uçaktan inince hafif bir yemek yemeli kesinlikle alkol kullanmamalısınız. Su tüketimi de yolculuk süresince atlamamanız gereken önemli detaylar arasında. Normal hayatınızdaki beslenme düzeninizi de hem yolculuğunuz hem tatiliniz süresince devam ettirmeniz yaşayabileceğiniz olası sağlık sorunlarının önüne geçmenizde size oldukça fayda sağlayacaktır.


Gideceğiniz ülkeye göre yaptırmanız gereken aşıları öğrenip sağlık kuruluşlarından bu konuda detaylı bilgi edinmelisiniz. Gittiğiniz yerde ne olursa olsun çeşmeden su tüketimi gerçekleştirmeyin. Her zaman kapalı ambalajlı su tüketmeye özen gösterin. Bilmediğiniz oraya özgü yemekleri deneme konusunda da bir kere daha düşünmelisiniz.


Öğlen saatlerinde gezi planlarınızı iptal ederek, gün boyunca güneş koruyucu kremleri kullanmayı ihmal etmemelisiniz. Akşamları da böcek ve sinekler için etkili olan losyonları yanınızda mutlaka bulundurun.

En sık rastlanan ve tatilinizi kabusa çevirebilecek olan turist ishali diye adlandırılan sağlık sorunuyla karşılaşmamak için sokak satıcılarından herhangi bir ürün tüketmemelisiniz. Ellerinizi sık aralıkla yıkamalı dezenfekte etmeye özen göstermelisiniz.  Sıcak havada dışarıda uzun süre bekletilmiş ve temizliğinde şüpheye düştüğünüz yemeklerden uzak durmalısınız.


Her ne kadar dikkat edilse de her şeye rağmen bu tür durumlarla karşılaşacağınızı kabullenmenizde fayda var. Ancak önlem alarak bu riski en az düzeye indirmekte sizin elinizde.



Sağlıklı ve Mutlu Kalın.

**Size daha iyi hizmet verebilmemiz için Lütfen yorum yapın...