Üzümlü Köyü

Üzümlü Köyü

Antik Bir Köy, Modern Bir Tatil

Eski adı Margaz olan köy, "Margaz üzümü" ile özdeşleşmiştir. Toros dağlarının eteklerinde yer alarak tipik köy özelliklerini taşır. Ekonomisi, özellikle üzümcülük ve zeytincilikle şekillenir. Son zamanlarda villa turizminin girişi, bölge halkının ekonomik stratejilerini değiştirip konaklama fırsatlarını artırmıştır.

Üzümlü Köyü, Antalya ilinin, Kaş ilçesine bağlı bir mahalledir.  Antalya'ya 224 km, Kaş'a ise sadece 38 km uzaklıktadır. Köy, geçmişteki adıyla Margaz olarak anılırken, daha sonra Üzümlü olarak değiştirilmiştir. Margaz adı, köyde yetişen özel bir üzüm türü olan "Margaz üzümünden gelir. Eski Likya Medeniyeti döneminde "margazi" olarak anılan bu üzüm türü, köyün isminin kaynağı olarak kabul edilir.


Köy, Toros dağlarının eteklerinde yer almasıyla Toros köylerinin tipik özelliklerini taşır. Köy ekonomisi, başta üzümcülük ve zeytincilik olmak üzere tarım faaliyetlerine dayanır. Ayrıca köyde ticaretle uğraşan birçok pazarcı da bulunmaktadır. Ancak, son zamanlarda villa turizminin köye girmesiyle birlikte bölge halkı ekonomik stratejilerini değiştirmiş ve bölgede konaklama fırsatları artmıştır.


Ulaşım; Üzümlü Köyü'ne ulaşmak oldukça kolaydır. Türkiye'nin güneybatısında turistik bir yer olan Kalkan'a gitmeniz ve sadece 10 dakikalık bir yolculuk yapmanız yeterlidir.

Villa turizminin başlaması, köyde konaklama imkanlarını genişletmiştir. Mavillam.com olarak, bu bölgede farklı tatil konseptlerine uygun özel havuzlu kiralık villa seçenekleri sunmaktayız. Günlük ücretlerini villa sahipleri belirler ve bu ücretlerde yatak odası sayısı, banyo sayısı ve villanın sunduğu özelikler gibi faktörler etkilidir.

Üzümlü Köyü, tarihi ve doğal güzellikleriyle ziyaretçilerini büyülerken, konforlu ve özel bir konaklama deneyimi sunan kiralık villalarda tatilcilerin tercihi olmaya devam ediyor. Doğanın içinde huzurlu bir tatil için Üzümlü Köyü unutulmaz anılar biriktirmek isteyenler için mükemmel bir bölgedir.

 

Köydeki Kahvaltı yerleri;

Hamam Cafe Bistro.

Gazkesmez Margaz Cuisine Camping.

Köşe Kahvaltı ve Cafe.

Keyf-i Bahçe Restaurant

**Size daha iyi hizmet verebilmemiz için Lütfen yorum yapın...