Fethiye Gece Hayatı ve Lezzet Durakları

Fethiye Gece Hayatı ve Lezzet Durakları

Fethiye'nin farklı bölgelerindeki en popüler restoranlar ve barlar

Fethiye bölgesi Türkiye'nin güneybatısında, Muğla ilinin bir ilçesidir ve Akdeniz'in turkuaz sularına ve güzel kumsallarına sahiptir. Fethiye bölgesindeki yerler hakkında bilgi verebilirim.

Fethiye Gece Hayatı ve Lezzet Durakları

 

Fethiye bölgesi Türkiye'nin güneybatısında, Muğla ilinin bir ilçesidir ve Akdeniz'in turkuaz sularına ve güzel kumsallarına sahiptir. Fethiye bölgesindeki yerler hakkında bilgi verebilirim.

Ölüdeniz, Fethiye'nin en ünlü turistik yerlerinden biridir. Muhteşem manzaraları, kristal berraklığındaki suları, uzun kumsalı ve yamaç paraşütü sporuyla ünlüdür. Ölüdeniz aynı zamanda popüler bir plaj, su sporları merkezi ve gece hayatı mekanlarına sahiptir.

Çalış Plajı, Fethiye'nin güneybatısında yer almaktadır. Çalış Plajı uzun bir kumsala sahip ve güneş batarken oluşan manzarasıyla ünlüdür. Aynı zamanda caretta carettaların yuvalama yeridir ve korunan bir alandır.

Paspatur, Fethiye'nin eski kent merkezidir. Dar sokakları, dükkanları, restoranları ve barları ile ünlüdür. Özellikle akşamları canlanan Paspatur, Fethiye'nin hareketli gece hayatı ve turistik bir mekanıdır.

Hisarönü, Fethiye'nin bir diğer popüler tatil beldesidir. Özellikle İngiliz turistler arasında popülerdir ve çoğu gece kulübü, bar ve restoranı ile tanınır. Aynı zamanda, Babadağ Dağı'na yakın konumu nedeniyle yamaç paraşütü sporu için popüler bir yerdir.

Fethiye bölgesi ayrıca Kelebekler Vadisi, Saklıkent Kanyonu, Kayaköy gibi birçok turistik yere ev sahipliği yapmaktadır. Bu bölgelerde doğal güzellikler, tarihi yerler ve kültürel zenginlikler keşfedilebilir.

 

Fethiye'nin farklı bölgelerindeki en popüler restoranlar ve barlar:

 

Paspatur: Paspatur, Fethiye'nin tarihi merkezi ve alışveriş bölgesidir. Paspatur ‘da birçok restoran ve bar bulunmaktadır. Burada yer alan restoranlar genellikle Türk mutfağından lezzetler sunmaktadır. Barlar ise canlı müzik, eğlence ve dans için tercih edilmektedir. Merkezi en popüler restoranlar ve barlar şunlardır:

 

Restoranlar

1.   Yengeç Restoran: Marinada yer alan, denize sıfır bu mekân Fethiye’nin en iyi balık restoranlarından. Gün batımlarının sevilen mekânı olan Yengeç’te asma yaprağında levrek, kalamar tava, tereyağlı karides, ekşili balık buğlama, lagos gibi yemeye doyamayacağınız seçenekler var. Bilgi için.

2.   Fethiye Balık Pazarı: Balık Hali çarşının ortasındaki balık tezgahlarına gidip istediğiniz balığı seçebilir. Sonra tezgâhın etrafındaki onlarca restorandan birine gidip seçtiğiniz balığı orada pişirtebilirsiniz. Aynı restoranın çeşit çeşit meze, salata ve içecek hizmetleride vardır. Bilgi için.

3.   Sahil Lokantası: Fethiye’de gidebileceğiniz en iyi Türk mutfağı restoranlarından biridir. Ailenizle gidebileceğiniz temiz ve nezih bir restorandır. Bilgi için.

4.   Pizza Job’s: Fethiye’de Pizza denince akla gelen en iyi Pizzacı. Margarita, Calzone, Füme karışık favorilerim. Fethiye Kültür Merkezi’nin hemen çaprazındaki sokak olan 502. sokakta yer alıyor. Bilgi için.

 

Barlar

1.   Car Cemetery Bar: Fethiye'nin Paspatur bölgesinde yer alan popüler bir bardır. Barın adı, içerisinde eski arabaların yer aldığı bir konsepti yansıtmaktadır. Çoğunlukla turistlerin ve yerel halkın uğrak noktalarından biridir. Bilgi için.

2.   Deep Blue Bar: Paspatur ‘un merkezinde yer alan Deep Blue Bar, deniz manzaralı bir terasa sahiptir ve canlı müzik ve DJ performansları sunar. Bilgi için.

3.   Chill Out Bar: Paspatur ‘da deniz manzaralı bir terasa sahip olan Chill Out Bar, özellikle yerli halkın uğrak noktasıdır. Burada farklı içecekleri deneyebilir ve keyifli bir gece geçirebilirsiniz. Bilgi için.

4.   Cheers Bar: Bu bar, Paspatur'daki en popüler barlardan biridir. Havası ve kokteylleri ile ünlüdür. (Fiyat aralığı: Orta)

 

Ölüdeniz: Fethiye'nin en popüler tatil beldelerinden biridir ve turistik bir yer olduğundan, birçok restoran ve bar seçeneği sunar. En popüler restoran ve barlar şunlardır;

 

Restoranlar:

1.   Buzz Beach Bar: Deniz kenarında yer alan bu restoran, genellikle Akdeniz mutfağından yemekler sunar. Canlı müzik ve dans gösterileri de sunmaktadır. Bilgi için.

2.   Bella Gusto: Ölüdeniz ‘in kalabalığından kaçmak isteyenler için Bella Gusto, şirin ve rahat bir İtalyan restoranıdır. Pizzaları ve ev yapımı makarnaları lezzetlidir ve fiyatlar uygun. Bilgi için.

3.   Jade Terrace: Bu restoran, Ölüdeniz ‘in muhteşem manzarasını sunan bir terasa sahiptir. Menüsünde Türk yemekleri ve Akdeniz yemekleri bulunur ve fiyatları makul. Bilgi için.

 

4.   La Mare Italian Ristorante: Ölüdeniz Merkezde yer alan bu restoran, İtalyan mutfağından lezzetler sunar. Bilgi için.

 

Barlar:

1.   Buzz Beach Bar: Plajın hemen yanında yer alan bu bar, canlı müzik, DJ performansları ve kokteylleriyle ünlüdür. Ayrıca gündüzleri de plajda şezlong ve şemsiye hizmeti sunmaktadır. Bilgi için.

2.   Lazy Turtle Cocktail Bar: Burada birçok farklı kokteyl seçeneği bulabilirsiniz. Canlı müzik ve DJ performansları da sunulmaktadır. Ayrıca havuzu ve bahçesi ile de ünlüdür. Bu bar, Ölüdeniz merkezinde, Likya Yolu'nun başlangıcına yakın bir konumdadır. Bilgi için.

3.   VIP Dance Bar: Yerel ve uluslararası müzik türlerini içeren geniş bir müzik yelpazesine sahiptir. Ölüdeniz merkezde yer almaktadır. Ayrıca geniş bir içecek menüsü sunmaktadır. Gece geç saatlere kadar açıktır ve giriş ücreti alınmaktadır. Bilgi için.

4.   Sugar Beach Club: Şık tasarımı, kaliteli hizmeti ve canlı müzik performanslarıyla ünlüdür. Plajda şezlong ve şemsiye hizmeti de sunmaktadır. Bilgi için.

 

Hisarönü: Hisarönü, Fethiye'nin merkezine yakın bir konumda yer alan popüler bir tatil beldesidir. Hisarönü'nde birçok restoran ve bar bulunmaktadır. En popüler restoran ve barlar şunlardır:

 

Restoranlar;

1.   McKebab Restoran: Türk mutfağından yemekler sunan bir restoran. Özellikle et yemekleri ve mezeleri ile ünlüdür. Izgara çeşitleri çok leziz ayrıca yemeğin yanında sıcak lavaş tulum peyniri ve halis tereyağı da ikram. Bilgi için.

2.   Shanghai Blues- Chinese Restoran: Hisarönü'nün merkezinde yer alan bu restoran, Bölgede en kapsamlı çin mutfağı restorandı. Bilgi için.

 

Barlar;

1.   Green House Garden Bar: Aile ve arkadaşlarınızla birlikte keyifli vakit geçirebileceğiniz mekanlar arasında yer alan Green House Garden Bar’da akşam yemeği yiyebilir, konsol oyunlarında vakit geçirebilir, bilardo turnuvalarına katılabilir veya keyifle içkinizi yudumlayabilirsiniz. Bilgi için.

2.   Zombie Bar: Bölgenin öne çıkan barlarından olan Zombie Bar, sıra dışı konsepti ve tematik dekorasyonu ile Fethiye tatiline ayrı bir renk katmaktadır. Haftanın her günü kapıları açık olan barda özel jimnastik ve dans şovları, DJ performansları gibi özel etkinlikler düzenlenmektedir. Bilgi için.

3.   Revolution Night Club: Hisarönü ‘nün merkezinde yer alır ve Hisarönü barlar sokağının en ünlü, en büyük ve en iyi müzikleri sizlere sunan kulüp. Genellikle yaz aylarında açıktır ve sabah saatlerine kadar açık kalır. Bilgi için.

4.   Time Out Bar: Geleneksel İngiliz barı konseptiyle misafirlerini ağırlayan mekân, yüksek sesli müzikler eşliğinde konuklarına eğlenceli bir ortam sunmaktadır. Genellikle popüler yabancı müziklerin çalındığı işletmede DJ eşliğinde oldukça keyifli vakit geçirebilirsiniz. Bilgi için.

 

Kayaköy: Kayaköy, Fethiye'nin tarihi bir köyüdür ve birçok restoran ve bar seçeneği sunar. En popüler restoran ve barlar şunlardır:

 

Restoranlar;

1.    Levissi Garden Restaurant: Tarihi bir Rum köyü olan Kayaköy ‘de yer alan bu restoran, Türk mutfağından yemekler sunar. Özellikle et yemekleri ve kebapları ile ünlüdür. Bilgi için.

2.    Cin Bal Restaurant: Yine Kayaköy ‘de yer alan bu restoran, balık ve deniz ürünleri konusunda uzmanlaşmıştır. Taze deniz ürünleri ve mezeleri ile ünlüdür. Bilgi için.

Barlar;

1.   Levissi Han Bar: Tarihi bir yapıda yer alan bu bar, yerel ve uluslararası içki çeşitleri sunar. Canlı müzik performansları da düzenlenmektedir. Bilgi için.

**Size daha iyi hizmet verebilmemiz için Lütfen yorum yapın...