Kalkan Gezi Rehberi

Kalkan Gezi Rehberi

Kalkan Nerede, Nasıl Gidilir ? Kalkan hakkında her şey.

Eski adı Kalamaki olan Kalkan, Antalya'nın batısında, Kaş'a bağlı turistik bir mahalledir. Deniz ve doğanın iç içe girdiği, mimari yapısı ve kent dokusu, beyaz boyalı eski evleri, dar temiz sokakları, her pencereden her kapıdan sarkan rengarenk çiçekleriyle tipik bir Akdeniz kasabasıdır.

icerik

Kalkan’ın tarihçesi ise bundan 200 – 250 sene önce yakınında bulunan Meis adasından gelen tüccarlar tarafından kurulduğuna inanılır. Kalamaki adı o tarihlerden kalmadır. O günlerden geriye kalan köyün kilisesi bugün cami olarak kullanılmaktadır. Bir donem nüfusu 10.000’i geçen Meis adasının, Yunanistan’a bağlandıktan sonra Anadolu kıyılarıyla ilişkisi tamamen kopmuş ve yoğun göç başlamıştır. Yunan topraklarına da uzak kalan adalılar birkaç yüz kişiye kadar düşmüştür. Kalkan’daki Rum nüfus 1924’ deki zorunlu mübadele ile Yunanistan’a gönderilmiş ve Atina’nın güney bölgesine yerleştikleri yere ‘Kalamaki’ adını vermiş bir kısımda farklı zamanlarda Avusturalya’ya göç etmiştir.


1928 yılında Kalkan’da Belediye kurulmuş ve ticari ve sosyal yaşam 20. yüzyılın ortalarına kadar sürmüştür. Bu dönemde Rum yapı ustalarının Meis ve Rodos gibi yakın yerlerden gelerek Kalkan’da çalışmaya devam ettikleri bilinmektedir.

icerik

Gezilecek Yerler


Xanthos ve Letoon Antik Kentleri:

Likya Medeniyetinden izler taşıyan Xanthos Antik KentiLikya’ya başkentlik yapmış, 1988’de UNESCO Dünya Miras Listesi’ne adını yazdırmıştır. Geçmişi milattan önce 7.yüzyıla kadar dayanmaktadır. 

Likya ve Roma akropollerinden oluşan bugünkü Eşen Çayı kenarındaki ovaya hâkim iki tepe üzerinde kurulmuş olan antik bir kenttir. 


Antik kentin güncel açılış-kapanış saatleri için

Kalkan’a 21 Km uzaklıktadır.


Komşu kent Letoon Antik Kenti ise Yunan mitolojisinde yer alan çok tanrılı ve tanrıçaların tapınaklarına-manastırlarına ev sahipliği yapmaktadır UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer almakta ve "Likya medeniyetinin dini merkezi" olarak geçmektedir.


Antik kentin güncel açılış-kapanış saatleri için

Kalkan’a 25 km uzaklıktadır.


Patara Plajı ve Patara Antik Kenti

Likya'nın başkentliğini yapmış, Liman şehri olarak inşa edilmiştir. "Noel Baba" diye anılan Saint Nicholaos, Pataralı'dır. Ayrıca St. Paul, Roma'ya gitmek için Patara'dan gemiye binmiştir. İskender'in kuşattığı kentler arasındadır. 

2020 yılı Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Patara Yılı olarak ilan edilmiştir.


Antik kentin güncel açılış-kapanış saatleri için

Kalkan’a 18 km uzaklıktadır.


Antik kentle birleşmiş bir plaj Patara Plajı, 18 km'lik sahil uzunluğu ile dünyanın en uzun plajları arasındadır. Deniz kaplumbağalarına ev sahipliği yapan plaja belirtilen saatler dışında giriş çıkış yapmak yasaktır.


Giriş çıkış saatleri; 15 Mayıs ve 15 Eylül arası sabah 08.00 ve akşam 19.00 saatleri arasında 


Saklıkent Kanyonu Blog için

1990 yılında bir çoban tarafından bulunmuş daha sonra milli parka olmuştur.

18 km uzunluğunda, ortalama yüksekliği 200 metre ile 600 metre arası değişen bazı yerlerde güneş ışığı dahi görülmeyen bir doğa harikasıdır.


Giriş çıkış saatleri; sabah 08.45 ve akşam 19.30 saatleri arasında

Kalkan’a 39 km uzaklıktadır.

icerik

Fethiye ile Kaş arasında yer alan Kalkan, 

·       Kaputaş Plajına 4 km

·       Patara Plajına 18 km

·       Saklıkent Kanyonu’na 39 km

·       Kaş’a 27 km

·       Fethiye’ye 80 km,

·       Antalya’ya 210 km

·       Muğla’ya 190 km

·       İstanbul'a 840 km

·       Ankara'ya 660 km

 

Havalimanlarına ulaşım;

·       Dalaman Havalimanı 120 km

·       Antalya Havalimanı 208 km

**Size daha iyi hizmet verebilmemiz için Lütfen yorum yapın...