Antalya’nın güney sahillerinde Phaselis’ten sonra ikinci önemli liman kenti Olimpos’tur. Şehir adını 16 kilometre kuzeyindeki Toroslar'ın batı uzantılarından biri olan 2 bin 375 metre yüksekliğe sahip Tahtalı Dağı’ndan alır. Olimpos, kentin ortasından geçen Akçay Deresi ile ikiye ayrılmaktadır.
Olimpos sit alanı kapsamında olduğu için antik alan ve çevresinde herhangi bir yapılaşmaya izin verilmemektedir. Konaklama ağaç evlerde yapılır. Burası gezgincilerin en önemli durağıdır. Ayrıca bölge yakınlarındaki Beydağları Olimpos Milli Parkı da dağcılıkla ilgilenenler için ideal bir bölgedir.

Olimpos Antik Kentinin Tarihi
Antik Lidya medeniyetinin en gelişmiş şehirlerinden biri olan olimpos, phselis liman şehri ile komşuydu. Olimpos' un temelleri Helenistik dönemde, milattan önce 300 civarında atılmıştır. Bir korsan olan olan olimpos, phselis liman şehri ile komşuydu. Olimpos' un temelleri Helenistik dönemde, milattan önce 300 civarında atılmıştır. Bir korsan olan Zenicetesin Olimpos'u kendine kale kapmıştır. Şehre sık sık korsanların saldırması sonucunda nüfus azalmış ve şehir eski önemini kaybetmiştir. Sık sık korsanların saldırması sonucunda nüfus azalmış ve şehir eski önemini kaybetmiştir.

Olimpos’da Neler Yapılır?
Tekne turuna katılın: Tekne turuna katılacak olan kişiler için turlar Adrasan ve Olimpos’tan hareket etmektedir. İki farklı tur şekli vardır. Turlardan biri Suluada’ya gitmekteyken diğer ise koyları gezdirmektedir. Vaktiniz var ise bu iki turu da deneyimleyebilirsiniz. Tekne turlarına vereceğiniz ücretin içine öğle yemeği, çay ve meyve ikramı gibi özel ikramlarda dahildir.
ATV turuna katılın: ATV’leri tek başınıza ya da iki kişi ile kullanarak doğa içerisinde tüm engebeli alanlarda rahatlıkla gezebilirsiniz
Kaya tırmanışı yapın: Özel ekipmanlar ve size eşlik edecek profesyonel bir rehberin olması gerekmektedir. Bunun için kentte rehberler bulunmaktadır.
Denizde dalış yapın: Şnorkel ile ilk defa dalış yapacak ve eğitimsiz kişilerin kesinlikle burada bulunan rehberlerin yardımına başvurması önerilir. Dalış için ise sahilin sağ tarafında yer alan kayalıklar kullanılır.
Bisikletle turlayın: Bisikletinizi sadece asfalt üzerinde sürecekseniz daha ince tekerlekli bisikletleri tercih edebilirsiniz ama diğer alanlar için daha kalın tekerlekli bisikletlerden kiralamalısınız.

Konaklama yapmak için gelecek olan kişiler ücretli kamping alanlarında kamp yapabilir. Ancak burada butik otel, bungalov ve pansiyon tarzı pek çok işletme yer almaktadır. Olimpos’ta büyük marketler bulunmamaktadır. Ancak genel ihtiyacınızı karşılayabileceğiniz büfe ve marketler bulunmaktadır.
Pansiyonların çevresinde bulunan ormanda yaşayan pek çok yabani hayvan çeşidi bulunmaktadır. Alaca karga, kara tavuk, serçe, ardıç kuşu, kınalı bülbül, şahin ve yabani güvercin gibi pek çok kuş türü bulunmaktadır. Bunun dışında ise yaban domuzu, porsuk, kirpi, tilki, sansar, pars, sincap, ağaç kakan ve tavşan gibi pek çok hayvan bulunmaktadır
